Compromís pregunta a la Conselleria de Sanitat per la construcció del nou centre de salut de Pedreguer

Compromís segueix insistint per tal d’aconseguir progressos en la realització del nou centre de salut de Pedreguer. Així, la passada setmana el diputat valencianista a les Corts Josep Nadal va registrar una nova bateria de preguntes amb l’objectiu de conéixer la situació actual d’aquesta demanda històrica del municipi de Pedreguer i les actuacions engegades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per tal de fer-la realitat.

Concretament, en les preguntes presentades, COMPROMÍS demana al Consell una còpia dels projectes seleccionats per a la construcció del nou centre de salut de Pedreguer i del pla funcional de l’esmentat centre; exigeix informació sobre en quin punt es troba actualment la construcció d’aquest nou equipament, i demana per les gestions dutes a terme per la Conselleria per tal d’exigir a Marina Salud que resolga les principals deficiències detectades en l’actual centre de salut del municipi, d’acord amb el compromís adquirit pel secretari autonòmic del Sistema Sanitari, Narcís Vàzquez, en la visita que realitzà al municipi el passat mes de novembre.

Tal com ha assenyalat Nadal, “el responsable de tota aquesta odissea que està vivint el poble de Pedreguer és el Partit Popular i la seua decisió catastròfica de privatitzar la gestió de la sanitat a la Marina Alta”. “Tots els habitants de la comarca”, ha afegit, “estan pagant en les seues carns el mercadeig amb la salut que va fer el PP i els seus ‘amics’ de l’empresa concessionària, que no han tingut escrúpols en incomplir els seus compromisos per tal d’incrementar els seus beneficis econòmics, a costa de la qualitat de l’atenció sanitària a les persones”.

I és que la reivindicació del nou centre de salut de Pedreguer es remunta a l’any 2000, quan, davant les deficiències que presentava i presenta l’actual (que data dels anys huitanta), va iniciar-se el procés per a fer-lo realitat. El 2006 es va acordar la cessió gratuïta a la Generalitat d’una parcel·la destinada a aquest equipament, i al novembre de 2008 la Conselleria informava l’Ajuntament que la construcció del nou centre de salut passava a correspondre a l’empresa concessionària de la sanitat a la comarca, Marina Salud, renunciant així a la seua responsabilitat envers la ciutadania del nostre poble.

Des d’aleshores, i malgrat les gestions realitzades per l’Ajuntament davant de Marina Salud i la Conselleria de Sanitat, la construcció d’aquest equipament continua pendent. Així, en les diferents reunions mantingudes durant l’any 2015 entre el nou equip responsable de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Marina Salud i l’Ajuntament de Pedreguer, la Conselleria ha remarcat que és a l’empresa concessionària a qui correspon assumir l’obra. Al seu torn, Marina Salud ha assenyalat que està disposada a assumir la construcció del nou centre de salut prèvia autorització de la Generalitat.

És en aquest context, i davant la manca d’un compromís ferm al respecte per part de la consellera Carmen Montón, que s’emmarquen, a més de les esmentades preguntes, la PNL aprovada al desembre de 2015 i la inclusió, entre les línies d’actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establertes als Pressupostos de 2017, del manament d’“instar el Departament de Salut de Dénia a realitzar el nou centre de salut de Pedreguer”, totes dues per iniciativa de COMPROMÍS.

 

Arxivat en: Centre Salut, Compromís, Corts Valencianes, Pedreguer, Sanitat, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *