Josep Nadal: “Hem encetat el camí perquè Sanitat obligue Marina Salut a construir aquest equipament”

La Comissió de Sanitat de les Corts Valencianes va aprovar ahir la Proposició No de Llei (PNL) presentada per COMPROMÍS per tal d’instar al Consell que trasllade a la concessionària de la sanitat a la Marina Alta, Marina Salut, l’obligatorietat d’introduir en el seu pla d’inversions la construcció del nou centre de salut de Pedreguer.

Aquest nou centre de salut és una reivindicació històrica del poble de Pedreguer. De fet, va ser al 2000 quan, davant les deficiències que presentava i presenta l’actual (que data dels anys huitanta), va iniciar-se el procés per fer-lo realitat. El 2006 es va acordar la cessió gratuïta a la Generalitat d’una parcel·la destinada a aquest equipament, i al novembre de 2008 la Conselleria informava l’Ajuntament que la construcció del nou centre de salut passava a correspondre a l’empresa concessionària de la sanitat a la comarca, Marina Salut.

Des d’aleshores, i malgrat les gestions realitzades per l’Ajuntament davant de Marina Salut i la Conselleria de Sanitat, la construcció d’aquest equipament continua pendent. Recentment, en les diferents reunions mantingudes durant l’any 2015 entre el nou equip responsable de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Marina Salut i l’Ajuntament de Pedreguer, la Conselleria ha remarcat que és a l’empresa concessionària a qui correspon assumir l’obra. Al seu torn, Marina Salut ha assenyalat que està disposada a assumir la construcció del nou centre de salut prèvia autorització de la Generalitat. I és en aquest context que s’emmarca la PNL aprovada ara per unanimitat de tots els grups polítics amb presència a les Corts.

Josep Nadal, diputat de COMPROMÍS a les Corts, que ha estat l’encarregat de defensar la proposició, ha assenyalat que “el responsable de tota aquesta odissea que està vivint el poble de Pedreguer és el Partit Popular i la seua decisió catastròfica de privatitzar la gestió de la sanitat a la Marina Alta“. “Tots els habitants de la comarca”, a afegit, “estan pagant en les seues carns el mercadeig amb la salut que va fer el PP i els seus ‘amics’ de l’empresa concessionària, que no han tingut escrúpols en incomplir els seus compromisos per tal d’incrementar els seus beneficis econòmics, a costa de la qualitat de l’atenció sanitària a les persones”.

Nadal ha declarat que, d’acord amb la moció aprovada, “la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha d’obligar ara Marina Salut a introduir en el seu pla d’inversions el projecte del nou centre de salut de Pedreguer“. “Esperem que el poble de Pedreguer tinga prompte el centre que li correspon ateses les importants deficiències de l’actual (difícil accés d’ambulàncies, manca d’ascensor, amplària insuficient de les portes, manca d’espais, etc.), testimoniades en l’informe d’inspecció realitzat per tècnics de la Conselleria en octubre. I esperem que aquest i altres incompliments reiterats de les obligacions de Marina Salut siguen utilitzats legalment per la Conselleria per emprendre la reversió de la sanitat de la Marina Alta cap a una gestió totalment pública”, ha conclòs el diputat de la Marina Alta.

TEXT DE LA MOCIÓ PRESENTADA PER COMPROMÍS I APROVADA EN LA COMISSIÓ DE SANITAT DE LES CORTS VALENCIANES (4 DE FEBRER DE 2016): http://pedreguer.compromis.net/files/2015/12/PNLcentresalut.pdf