COMPROMÍS ha presentat, davant la Mesa de les Corts Valencianes, una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Consell que obligue l’empresa concessionària del Departament de Salut de Dénia, Marina Salud, a introduir en el seu pla d’inversions la construcció del nou centre de salut de Pedreguer.

La PNL (que pot consultar-se ací) arriba com a conseqüència de les gestions de l’equip de govern de Pedreguer i del diputat valencianista Josep Nadal i després que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública haja reiterat la seua negativa a assumir la construcció de l’obra, ja manifestada en la reunió mantinguda entre representants de la Conselleria, l’Ajuntament de Pedreguer i la Plataforma pel Nou Centre de Salut el passat mes de setembre.

En aquest sentit, l’equip de govern de Pedreguer, de COMPROMÍS, havia preparat una esmena que preveia la inclusió de l’obra del centre mèdic en el pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2016. Tanmateix, com que aquesta esmena no ha estat acceptada per la Conselleria, i a mode d’alternativa, COMPROMÍS ha presentat aquesta PNL, amb l’objectiu que el nou centre de salut de Pedreguer puga ser una realitat al més prompte possible, independentment de qui siga qui n’assumisca la construcció.

I és que les deficiències de l’actual equipament, conegudes per tots i totes els usuaris i usuàries i treballadors i treballadores del mateix, han quedat evidenciades una vegada més en l’informe d’inspecció realitzat a l’actual centre de salut el passat 5 d’octubre. El document, signat el 3 de desembre, a més d’enumerar les mancances que presenta l’edifici, recomana que siguen resoltes i estableix que l’empresa concessionària comunique a la Conselleria les actuacions i els terminis previstos per tal d’actuar en aquest sentit. Tal i com va assegurar la Secretaria Autonòmica de Sanitat a l’Alcalde, en una de les nombroses gestions portades a terme, aquest tema i la construcció del centre de Salut hauran de tractar-se en començar l’any en la Comissió Mixta.

Des de COMPROMÍS PER PEDREGUER han lamentat que l’esmena proposada no haja prosperat, si bé asseguren que entenen que la situació econòmica de la Generalitat és molt delicada, després d’anys de mala gestió (els més de 1.000 milions euros de sobrecost a CIEGSA que ens ha deixat el PP en són un bon exemple), balafiament i d’un finançament insuficient. Amb tot, assenyalen que, atés el fet que, tal com assegurà Ángel Giménez, director de Marina Salud, en la reunió que mantingué amb Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer, el passat 23 de juliol, l’empresa concessionària estaria disposada a assumir la construcció del nou centre mèdic de Pedreguer prèvia disposició de la Conselleria de Sanitat, la via oberta amb la PNL presentada pot ser una via igualment vàlida per tal d’aconseguir la realització d’aquesta infraestructura, que és el nostre objectiu últim.