La Comissió d’Economia de les Corts Valencianes ha aprovat aquesta setmana l’esmena conjunta de Compromís i PSPV als pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2017 que incorpora el mandat a la concessionària de la salut a la Marina Alta perquè duga a terme la construcció del nou centre de salut de Pedreguer.

Aquesta mesura arriba arran de les gestions realitzades en els últims mesos des de Compromís per Pedreguer i l’Alcaldia del municipi. Així, el passat mes de novembre tingué lloc la visita a la localitat del secretari autonòmic del Sistema Sanitari, Narcís Vàzquez, per tal de conéixer de primera mà el cas i poder trobar-hi una solució, després de la inacció dels anteriors governs del PP. De resultes de la visita, la construcció del nou centre de salut de Pedreguer tornarà a aparéixer als Pressupostos de la Generalitat després de 7 exercicis (va desaparèixer-ne l’any 2008, en privatitzar-se la sanitat a la comarca). Concretament, i per primera vegada, les línies d’actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inclouran “instar el Departament de Salut de Dénia a realitzar el nou centre de salut de Pedreguer”.

Mentre això arriba, Vázquez va comprometre’s a exigir a Marina Salud que efectue, al més prompte possible, les millores i les reformes necessàries a l’actual centre mèdic per tal de resoldre algunes de les seues principals deficiències, com ara l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Tal com ha afirmat Isaura Navarro, diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat del parlament valencià, “oferir una sanitat pública i de qualitat és, a més d’un dret reconegut a l’article 43 de la Constitució i un dels pilars fonamentals de l’Estat de Benestar, un dels eixos del Govern del Botànic, que aposta per prioritzar la despesa al sistema sanitari”.

Blai Server, portaveu de Compromís per Pedreguer ha valorat positivament la notícia, “que suposa un xicotet avanç cap a la materialització definitiva d’aquesta infraestructura llargament reivindicada, després d’anys de no rebre cap resposta significativa al respecte per part de la Generalitat”. “No obstant això,” ha afegit Server, “des de Compromís no ens hi conformem i continuarem treballant per tal d’aconseguir que el nou centre de salut de Pedreguer siga una realitat i de gestió pública”.