Com cada any, el Canfali Marina Alta va publicar la setmana passada la tradicional valoració dels portaveus del grups polítics i alcaldes dels diferents pobles de la comarca. A continuació, vos deixem la valoració del nostre alcalde, Sergi Ferrús. Esperem que, entre totes i tots, puguem fer realitat els seus desitjos per al 2017:

El millor de l’any

Per quart any consecutiu, tenim menys persones aturades que fa un any. I han ajudat mesures en què el nostre Ajuntament ha estat pioner, com les beques-ocupació o el manteniment de l’augment en ajudes socials o el taller “Verd i Pedra, II”, que ha donat feina a unes 20 persones, entre estudiants-treballadors i equip docent.

També hem seguit apostant pel benestar de les persones i m’agradaria destacar altra mesura pionera, la posada en marxa d’un servei d’infermeria escolar o el suport donat a la comunitat educativa, col·laborant en les activitats extraescolars que fan possible la jornada contínua al nostre poble.

Altra cosa a destacar de l’any que ara acaba és la bona situació econòmica en què segueixen les arques municipals, amb liquiditat i romanent positiu per quart any consecutiu, un factor que ha contribuït a poder fer realitat una obra llargament esperada per tota la comunitat esportiva del nostre poble, la construcció del pavelló cobert.

I, com no, eixe raget d’esperança que significa l’aparició del centre de salut als pressupostos de la Generalitat, després de 8 anys sense aparèixer-hi, que denota molta més sensibilitat per part del govern autonòmic envers aquesta infraestructura tant necessària per Pedreguer.

El pitjor de l’any

Les persones que segueixen aturades a Pedreguer i arreu del país, és a dir, l’atur, que és el principal problema per les famílies.

En el capítol negatiu, sempre ens queda un buit al cor quan ens deixen persones properes, per això vull apuntar en l’apartat trist de l’any el comiat de tres persones molt acostades al nostre Ajuntament, bé per haver treballat per la nostra ciutadania (Josefa Vives i Vicent Pérez Molines), bé per haver treballat pel poble des del plànol polític (Vicent Costa)…

No el pitjor de l’any, però sí decebedora, ha estat l’actitud de part de l’oposició (sobretot aquells grups que han tingut responsabilitat de govern alguna vegada) que només es fan visibles per empipar la ciutadania amb temes demagògics i folklòrics, el que fa palès que estem en el bon camí de govern, ja que només fan crítica de coses secundàries i populistes; tot i això crec que és una manera de fer política que només crea malestar i enfrontaments innecessaris, que, gràcies al coratge i la vitalitat d’un equip de govern jove i nou, estem aconseguint obviar per seguir treballant de valent pel nostre poble.

Un desig per al 2017

Que les 655 persones que a hores d’ara estan a Pedreguer sense feina la troben, i que a Madrid l’oposició faça valdre la seua majoria per no deixar que el govern central seguisca deteriorant més els serveis públics i fent més gran la desigualtat; que el nou centre de salut de Pedreguer siga realitat i que tot això s’anuncie en una televisió pública, en valencià i de qualitat…

I, sobretot, que, a pesar dels pesars, tota la ciutadania pedreguera passe un feliç solstici d’hivern i encete l’any amb felicitat i bon peu.