La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts ha aprovat l’esmena d’aproximació conjunta de COMPROMÍS i PSPV que estableix el compromís de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de construir el nou centre de salut de i preveu que es destinen 200.000 € per a la confecció del projecte d’execució. Així ha quedat recollit en les línies d’actuació de la Conselleria.

Per tant, gràcies a l’esmena promoguda per Compromís i que ha defensat la diputada valencianista Isaura Navarro, s’ha pogut complir la paraula donada per la consellera en la visita a Pedreguer del passat 28 de novembre. Llavors la responsable autonòmica de sanitat es va comprometre a destinar en el Pressupost 2019 els fons necessaris per a la realització del projecte de l’equipament, de manera quan tinga lloc la reversió de la sanitat a la comarca la Conselleria puga escometre’n les obres.

Per primera vegada des de 2008, quan va desaparéixer-ne amb la privatització de la sanitat a la Marina Alta, els comptes de la Generalitat tornen a especificar una quantia economia en relació amb la construcció del nou centre de salut de Pedreguer.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en diverses ocasions la intenció del Consell d’aconseguir el retorn de la sanitat de la Marina Alta a la gestió pública abans del final de la legislatura.