La formació valencianista ha preguntat al Govern de l’Estat sobre la senyalització dels accessos de l’AP-7 a l’altura de Pedreguer i la possibilitat adequació de la N-332 com a via-parc

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han presentat un bloc de preguntes al Govern de l’Estat sobre la senyalització, retolació i segureta viària a Pedreguer i comarca.

L’estat deficient de la senyalització viària és un problema comú a un gran nombre de municipis de l’Estat espanyol, cosa que dificulta la localització per part dels viatgers de les poblacions mateixes i de les seues zones industrials, parcs naturals o elements d’interés turístic. Pedreguer és un dels municipis que pateixen aquest problema. “Pedreguer no existeix a l’AP-7. En l’eixida 62 no hi ha cap referència al municipi. Qui es dirigisca a Pedreguer per l’autopista no veurà en cap moment la senyalització que li indique on ha de prendre l’eixida. Volem saber com es justifica aquest fet: si es deu a la ‘mania’, la desídia o la incompetència”, ha afirmat el senador territorial, Carles Mulet.

L’Estat és el responsable que la senyalització i les indicacions viàries estiguen adequadament reflectides en les carreteres, autovies i autopistes, tal com indica l’article 139 del Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre. “L’Estat no té únicament la competència de proveir la senyalització i indicacions adequades, sinó també d’autoritzar la instal·lació dels senyals necessaris. Mentre el Ministeri de Foment no tinga voluntat de resoldre aquesta qüestió, no es podrà fer res”, ha explicat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

La coalició ha presentat una altra moció en Comissió en la qual insta al Govern a respectar la toponímia oficial i les recomanacions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’organisme oficial normatiu del valencià.

A més, Compromís, davant del silenci del Govern de l’Estat, ha tornat a preguntar en el Senat sobre la falta de resposta i si el Ministeri de Foment té prevista la retolació. “No entenem com en alguns municipis aquest problema sí que ha sigut esmenat, com en el cas de Guadassuar, i a Pedreguer es posen tantes traves a l’adequació de la senyalització d’accessos”, ha recalcat el senador Carles Mulet.

D’altra banda, els representants de la coalició valencianista han preguntat també al Govern sobre la possible conversió de la N-332, al seu pas pel municipi, en vial amb dues calçades separades que permeta major seguretat als ciutadans que hi circulen. “La proposada via-parc va tindre buna acceptació per part del Ministeri de Foment però a hores d’ara seguim sense conéixer més detalls sobre aquesta qüestió i la seua possible implementació”, ha conclòs el senador Carles Mulet.

La coalició, finalment, ha aprofitat per a preguntar sobre la tramitació del Tren de la Costa, que permetrà la connexió de la comarca amb València i Alacant, projecte que continua sense materialitzar-se tot i les constants reivindicacions de la societat civil i els partits polítics de la Marina Alta.