Davant la molt deficient resposta que les institucions estatals i supraestatals europees han donat fins al moment a la l’afluència massiva de persones que fugen de la situació de guerra i crisi humanitària que pateixen de diversos estats de l’Orient Mitjà (principalment, Síria), Compromís per Pedreguer ha traslladat a la resta de grups polítics municipals una proposta per tal que l’Ajuntament actue, en la mesura de les seues modestes possibilitats, per tal de facilitar l’acollida d’aquestes persones o, almenys, per tal de mostrar la predisposició ciutadana a fer-ho i la solidaritat del poble de Pedreguer amb elles.

Concretament, la proposta preveu la declaració de Pedreguer com a “poble refugi” i la creació d’un registre per tal que s’hi inscriguen aquelles famílies de la localitat que desitgen i puguen acollir persones refugiades. A més, també inclou la petició d’ajut a bancs, empreses i entitats que puguen contribuir-hi amb la cessió d’habitatges o d’altres recursos. Finalment, la proposta contempla la coordinació amb altres organitzacions i institucions, com ONGs o la Generalitat Valenciana, que s’ha mostrat favorable a la creació d’una xarxa municipal d’acollida, i també la petició formal al govern de l’Estat i a la Unió Europea per tal que atenguen com correspon la difícil situació de les persones desplaçades.

La proposta podrà ser aprovada, bé en la pròxima sessió plenària que celebre la Corporació Municipal, bé a través d’una resolució d’alcaldia, atesa la urgència de la situació.