Tal i com hem fet des del moment en què ens vam assabentar de la intenció de Marina Salud de suprimir les urgències nocturnes als centres de salut del nostre poble i d’altres de la comarca, des del BLOC i des de COMPROMÍS continuem treballant per tal d’aconseguir la reobertura nocturna dels centres mèdics afectats per la mesura.

Així, el grup parlamentari COMPROMÍS ha registrat a les Corts Valencianes una proposició no de llei sobre el tancament de les urgències nocturnes a Pedreguer i altres pobles de la Marina Alta. La proposició es fa ressò de la carta que els nou alcaldes dels pobles afectats, inclòs el nostre, van remetre a Luis Rosado, conseller de Sanitat, en la qual denunciaven un possible incompliment del plec de condicions per part de Marina Salud, l’empresa gestora.

Mònica Oltra, diputada que ha registrat la proposició no de llei, demana que es revisen les condicions de l’adjudicació dels serveis de Salut a l’empresa Marina Salud per tal de comprovar si hi ha hagut cap incompliment d’aquestes, en haver-se acordat el tancament dels serveis d’urgències nocturnes dels centres de salut de Gata de Gorgos, Pedreguer, Ondara i El Verger.

En cas que es comprovara un incompliment de les clàusules per part de Marina Salut, COMPROMÍS reclama que “s’emprenguen de manera immediata totes les accions legals que contemple la legislació vigent per tal de restablir la legalitat dels acords“.

Continuarem informant de l’evolució del procés i fent tot el possible perquè el centre de salut del nostre poble torne a donar servei d’urgències per la nit. No ens quedarem de braços creuats mentre ens retallen els drets!!