A les 22,00 hores començava al sessió, amb el següent ordre del dia:

[Teniu un bon resum del plenari en la nota de premsa que publica l’Ajuntament a la seua web]

1.Aprovació de l’acta anterior, 30 d’agost de 2012. S’aprova per unanimitat.

2.Donar compte de les Resolucions d’Alcaldia.

3.Recurs plec d’aigua i proposta de modificació dels plecs per l’adjudicació del servei d’abastiment d’aigua. S’aprova amb l’abstenció del PP.

4.Bases per l’adjudicació d’horts urbans. S’aprova per unanimitat.

5.Expedient d’adjudicació d’obres del pavelló poliesportiu. S’aprova amb el vot en contra del PP.

El que es portava a ple per part de l’equip de govern era la Proposta de la mesa d’adjudicació, proposta que teniu ben explicada en la nota de premsa que emet l’Ajuntament i que enllacem més amunt.

Paga la pena que li pegueu una ullada al resum que més o menys es va llegir durant el debat del punt: Expedient del procés.

6.Modificació ordenança reguladora de l’IBI. S’aprova amb el vot en contra del PP.

Com es pot llegir en la nota esmentada, “es va decidir seguir baixant la quota que els ciutadans de Pedreguer paguen per IBI, aplicant l’acord que per unanimitat es va prendre el 16 d’octubre de 2008 i que consisteix en anar baixant aquesta quota fins el 0,5% al 2017, per suavitzar l’augment que significa l’aplicació dels nous valors cadastrals. En 2013 serà del 0,5809% en urbana (en 2012 era del 0,6123%) i 0,71 en rústica (aquesta queda congelada). El PP va votar en contra, perquè, contravenint l’acord de 2008, volia incloure una esmena, en el sentit d’aplicar una quota que significara la congelació del que han pagat enguany els pedreguers. Es va desestimar per no anar en contra de l’acord esmentat de 2008 i per tal d’acomplir amb el pla d’ajust que ens obliga a fer el Govern espanyol arran del pla de pagament a proveïdors i que està calculat amb la quota aprovada.”

Tant l’Alcalde com altres portaveus, li van fer veure al portaveu popular que, a banda de les raons esmentades amunt (acord de 2008 i pla d’ajust), des de l’equip de govern es pensava que els al voltant de 170.000 € que deia el portaveu del PP que es deixarien d’ingressar si es decidia acceptar la seua esmena era preferible cobrar-los i dedicar-los a la creació de una bossa d’ajudes socials o un pla de foment de l’ocupació local, ja que és més just això que no baixar-li els impostos a tothom, des d’aquell que disposa d’un patrimoni immobiliari immens al que ocupa un pis de 40 metres.

7.Informe sobre compliment de la llei de prevenció de la morositat. Queda informada la corporació.

8.Moció per sol·licitar la derogació del RD de mesures en l’àmbit educatiu. S’aprova amb el vot en contra del PP.

Des de l’oposició es va justificar el vot en contra en que, segons ells, a Pedreguer no s’ha notat cap merma amb l’aplicació del reial decret (la falta de professors a l’inici de curs, la disminució de professors -a l’institut de 47 a 40-, la pèrdua d’ajudes per al transport per viure a menys de 3 km… EN LÍNIA RECTA!!!! -molts joves de Pedreguer estan assistint a cursos d’ala delta, per tal d’acostar-se als centres educatius-, la falta de material adient per seure a classe, que estan fetes per a menys alumnes dels que hi ha en realitat, etc. etc., tot això es veu que no està passant a Pedreguer: on viurà el senyor Ferrer?)  i en que (i ací ja van tirar d’argumentari, repetint com a llorets els números que maneja l’ínclita consellera Català, i que fan del País Valencià un oasi de benestar i de satisfacció general) “la Comunitat Valenciana és líder en inversions educatives, en despeses en educació i en augment de nombre de professors”. En fi, no comment.

9.Informes d’Alcaldia.

Va passar a informar sobre:

*Subvencions.

*Deute de la Generalitat.

Va recordar també els propers actes al voltant del 9 d’octubre, així com la celebració del XVI Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer.

Per acabar, va recordar al Consistori la convocatòria de la manifestació del dia següent per la Sanitat Pública.

10.Mocions, precs i preguntes.

Que podreu veure, tan bon punt estiga disponible l’acta del ple i/o la gravació.

Passant uns 20 minuts de la mitja nit, es va alçar la sessió… que ja tocava, ja.