A les 20,30, donava començament la sessió amb el següent desenvolupament:
1. Aprovació de l’acta anterior, 29 d’octubre 2009. S’aprova després d’esmenar unes intervencions de la regidora socialista Carolina Artigues a les pàgines 10 i 11.

2. Donar compte de les resolucions d’alcaldia.
3. Nomenament de Jutge de Pau i suplent. S’aprova amb els vots a favor de PP i PSOE i les abstencions dels altres dos grups, nomenar l’actual Jutge de Pau com a titular i a Josep Antoni Fornés com a suplent. El nostre grup es va abstenir, tot i haver dictaminat favorablement aquest acord a la comissió informativa. Volem des d’ací donar una explicació sobre aquesta aparent incoherència. Havent reflexionat i havent-se debatut el tema al si del col·lectiu durant els set dies transcorreguts des de la Comissió, ens semblava més coherent l’abstenció: d’una banda, teníem el fet que a l’acte de nomenament de fa 4 anys, el nostre grup ja va mostrar la seua preferència per altra persona diferent a qui exerceix ara per ara el càrrec [curiós és el ball de preferències operat en els altres grups, excepte el socialista]; d’altra banda, però, tenim el fet que l’acord compta amb el consens de 10 persones sobre 13, una majoria realment important. Per això, al final el nostre grup va optar per l’abstenció.
4. Aprovació ordenança reguladora de la taxa de caixers. Aquest punt i el següent es lleven de l’ordre del dia, per faltar alguna qüestió burocràtica.
5. Delegació de la recaptació de la taxa de caixers a SUMA.
6. Modificació de l’ordenança reguladora de la grua. S’aprova amb els vots a favor del PP i AIXA, els vots en contra del PSOE i la nostra abstenció. Després de la intervenció del portaveu socialista, en què explica la raó del seu vot per no tenir tota la informació que considerava adient, el nostre portaveu va dir:

Arran del que ha comentat el portaveu socialista, el nostre grup ha de dir que sí que disposa d’eixa informació, perquè efectivament es trobava a l’Ajuntament, però al mateix temps, també considerem que no costa res a l’equip de govern facilitar tota aquesta informació a les comissions informatives. Bé, pel que sembla, retirar vehicles de dues rodes passa d’uns 36 euros a uns 50; vehicles de menys de 1500 kilograms d’uns 50 a uns 90, etc.
El nostre grup creu que de poc serveix tanta ordenança si no es té voluntat de fer-la acomplir. Podem posar com exemples la darrera que es va aprovar, en què s’intentava apel·lar al civisme ciutadà però que ha fet poc efecte: és lamentable l’estat que presenten alguns carrers per les dejeccions dels gossos: està l’ordenança, però algú la fa acomplir? Igualment les ordenances referents a l’estacionament que estan directament relacionades amb aquesta que porten a ple: tenen algun efecte real? Hi ha punts al poble on el mal estacionament és un mal endèmic i ningú no posa solució: està l’ordenança, però algú la fa acomplir?

El nostre grup s’abstindrà.

7. Aprovació projecte de canonada per abastiment d’aigua. S’aprova per unanimitat.
8. Proposta de contracte privat d’opció de permuta o cessió a canvi d’obra futura. El grup socialista proposa deixar el punt sobre la taula per falta d’informació. Es vota la proposta i la resta de regidors opta per no deixar-lo sobre la taula. Es passa a votació i s’aprova amb els vots a favor de tots els grups excepte el socialista que s’absté.

Es tracta de signar un contracte amb els propietaris del solar de darrere de l’Espai Cultural en el sentit que durant 3 anys es comprometen a no vendre’l ni fer res, a l’espera que l’Ajuntament puga aconseguir els mitjans necessaris per enllestir la segona fase de l’Espai cultural, moment en què, a canvi d’obra, els propietaris cedirien eixe solar per ampliar l’Espai Cultural.
9. Moció del grup socialista sobre el fons estatal. S’aprova per unanimitat. La moció demana tenir en compte els suggeriments de les associacions per a les actuacions del fons estatal: tot i que ens sembla una moció que arriba amb un poc de retard (el nostre grup ja fa un mes que ha encetat la bústia de suggeriments i ja s’han reunit els consells de cultura i el d’esports), no està de més aprovar-la.
10. Moció del grups socialista i BNV sobre els pressupostos de la Generalitat. S’aprova amb l’abstenció del PP.
11.Informes d’Alcaldia.
12. Mocions, precs i preguntes. El nostre grup va fer les següents preguntes/precs:

Sobre el “Rastre”. Ens agradaria que se’ns informara per escrit de la relació laboral que tenen les persones que treballen per a l’Ajuntament al Rastre, quins van ser els criteris de contractació i quines són les seues funcions específiques. Ho diem perquè suposem que una de les funcions serà fer acomplir l’ordenança que es va aprovar sobre el Rastre, i pensem que aquesta ordenança (com altres que ja hem comentat) estan aprovades per aprovar, ja que no s’acompleixen: ens han arribat denúncies pel que fa a la venda de productes alimentaris que no són locals i també sembla haver parades que venen productes furtats: a Oliva s’ha fet famós el dit segons el qual allò que es furta a Oliva, apareix a la venda els diumenges al Rastre de Pedreguer.

Pel que fa a la relació laboral dels treballadors, el Regidor de Comerç diu que se’ns facilitarà tot allò que estimem oportú. Quant als productes no locals diuen que estan en “ello” i sobre els productes furtats diu que no els consta però que estaran sobre el tema.

Hem vist que el president del partit de l’equip de govern ha tret una mena de decàleg contra la corrupció. Observem que un dels punts és “Publicar en internet las actas de la comisión de gobierno, de plenos y otros”, just allò que, entre altres coses, el nostre grup ja presentava al maig mitjançant una moció que no es va voler debatre a aquesta Sala. Suposem que més endavant es permetrà el debat d’aquesta moció?

L’alcalde contesta que, segons recorda, no es va debatre per una qüestió de legalitat: l’informe de l’interventor feia referència a que hi ha dades en eixos documents que no poden ser fetes públiques. O siga, que el senyor Rajoy proposa una il·legalitat? O aquests Ajuntaments estan incorrent en un delicte: Burgos, Jerez, Valencia, Coslada? I només hem posat els que eixen en la primera fulla de recerca de google…

Sobre els Pressupostos de la Generalitat: l’alcalde sap si hi ha alguna partida per al nostre Ajuntament? Ho dic perquè l’any passat encara eixia una partida testimonial en tres anualitats per al Centre Mèdic, però crec que enguany no ix ni un sol euro per eixe concepte. És pel conveni amb Marina Salud?

L’alcalde diu que no sap si ix alguna partida per a Pedreguer, que només li consta l’adequació del barranc del March, i que pel que fa al centre mèdic diu que efectivament Marina Salut disposa d’una “bossa” per a construir centres i que la Conselleria té com a prioritari el nostre centre. Veurem…

El següent prec no vam arribar a plantejar-lo, perquè ahir mateix pel matí vam trobar sobre la taula l’enviament de l’acord plenari sobre Televisió sense fronteres, però el deixem ací publicat perquè ho considerem important:

Pregaríem un estricte acompliment dels acords plenaris. Tot i saber que hi ha alguns acords que directament no s’apliquen (publicació de la Sala, per exemple), hi ha altres que no sabem si s’han acomplert al 100%: demanaríem que se’ns passara relació de l’acompliment d’aquests acords. La setmana passada vam veure amb sorpresa que es deia a premsa que cap Ajuntament de la comarca s’havia afegit a la campanya Televisió sense fronteres (que aquest ple va aprovar per unanimitat el mes passat) i era perquè l’acord no havia arribat on havia d’arribar segons l’acord de l’Ajuntament (avui a les 14,53 encara no apareixia a la web de la campanya).

I, sense més assumptes a tractar, i sense cap pregunta del públic, ens vam anar a sopar cap allà les 22,00 de la nit.