Sergi Ferrús, nou alcalde de Pedreguer

Aquest migdia, Sergi Ferrús, candidat de Compromís per Pedreguer, ha estat proclamat alcalde del nostre poble, en encapçalar la llista més votada en les passades eleccions municipals del 24 de maig. Ferrús ha rebut els vots favorables de Compromís (6), mentre que el PSOE (2) i la CUP (2) han votat en blanc i el PP ha votat el seu candidat. Així mateix, s’ha constituït la corporació municipal i han pres possessió els regidores i regidors que, amb Sergi, conformaran el grup polític de la Coalició Compromís a l’Ajuntament: Victòria, Blai, Noèlia, Joan Miquel i Inma.

Reproduïm a continuació la intervenció de Sergi Ferrús:

Bon dia a totes i a tots…

Abans que res, vull aprofitar aquest acte per donar les gràcies a les persones que han confiat en nosaltres i en el nostre programa, agrair a tots i totes els que han col·laborat amb Compromís durant la campanya i especialment a Fermí Gilabert, Nicolás Vives, Toni Costa i Viqui Simó per la seua tasca com a regidors durant els 8 anys en què he tingut l’honor de treballar per Pedreguer des del consistori, tant en l’oposició com en el govern. I sobretot a la meua família, per totes eixes hores que he deixat de dedicar-li i pels maldecaps que he portat a casa.

Estem, com deia, molt agraïts a les 1.463 persones que, amb els seus vots, ens han convertit en la primera força municipal. També, evidentment, als 1.496 pedreguers i pedregueres que han confiat en Compromís per portar la seua veu a les Corts Valencianes i recuperar la Generalitat per a la ciutadania. No ens oblidem, però, de la resta de ciutadans i ciutadanes del nostre poble que acudiren el passat 24 de maig a les urnes per donar suport a altres forces polítiques, i ens sap molt greu no haver sabut engrescar a les 1.420 persones que preferiren quedar-se a casa.

Un resultat, doncs, històric, però que de ben poc servirà si no ens en fem mereixedors i mereixedores a partir de hui mateix. Per això, podeu tenir per segur que treballarem de valent, com hem fet durant els darrers quatre anys, per estar a l’alçada de la vostra confiança, perquè som ben conscients que gran quantitat d’eixos vots són vots crítics, prestats, farts, en definitiva d’una política caducada i feta en contra de les persones. Bona prova d’això, i també històric, és que les forces que representen el bipartidisme s’han quedat en només 5 actes de regidor, i, més significatiu encara, les forces progressites hem arribat a 10 actes de 13… Un missatge clar de la ciutadania, no a la política de sempre i sí a aquella que es preocupa més per les persones… Per això, des d’ací, torne a oferir a eixes forces progressites la possilitat d’ajudar de manera activa a les persones, assumint tasques municipals.

Recorde que al 2011 resumia el panorama ben difícil que ens trobaríem a l’ajuntament i acabava dient: “A grans trets, eixa és la situació que haurem de redreçar… Delicada, veritat? Però, tot i això, hem de ser optimistes: la nostra gent, la gent de Compromís, s’ha caracteritzat per la feina ben feta i la gestió clara i competent i per això estic convençut que podrem eixir airosos de la prova.”

I pense que massa malament no hem eixit… els tres objectius que enteníem fonamentals els hem assolit:

 • economia, sanejament i posada al dia amb els proveïdors
 • més informació, més transparència i més participació
 • foment de l’ocupació i el benestar social

Aquell 2011, el partit que es va quedar a l’oposició deia que ERA ELLS O EL “CAOS”… Doncs Pedreguer ha eixit guanyant amb el “caos”, no trobeu? I bona part de la culpa d’eixe èxit també l’ha tinguda l’equip de govern que es va conformar aquell 2011 i a qui aprofite l’ocasió per felicitar: Albert, Sílvia, Carol, Pepe, Dora, Josep, Toni i Viqui… Heu deixat ben clar el vostre interès i preocupació pel nostre poble, Pedreguer.

I en eixa línia volem seguir treballant; en eixa línia i fomentant una política que actue a favor del gran problema dels nostres ciutadans i ciutadanes, l’atur. Per això, a banda de seguir enfortint els tres objectius que hem esmentat, hem de seguir insistint per pal·liar la situació econòmica de la nostra societat, apostant pel turisme experiencial, posant Pedreguer en el lloc que li correspon, i per una economia col·laborativa que rellance els nostres potencials, la natura, els productes de la terra, els emprenedors i el xicotet comerç.

I tindrem l’ajut incondicional de les altres institucions, que, a més, faran possible el nou centre de salut de Pedreguer, l’alliberament de l’AP-7, la connexió ferroviària… i la regeneració de les diputacions…

Per començar a aplicar de manera immediata aquest esperit, tenim previst posar en marxa ja algunes mesures:

 • Crear una comissió d’estudi de la viabilitat de la municipalització dels serveis.
 • Crear una regidoria de Transparència, que podria anar vinculada a la ja existent de Participació.
 • Reprendre de manera immediata les gestions per aconseguir la construcció del nou centre de salut.
 • Reprendre la revisió de la ponència de valors cadastrals o l’aplicació de nou del coeficient corrector.
 • Acabarem amb les inauguracions pomposes de cintes i plaques: la propera inauguració que tinga lloc al poble, previsiblement la del pavelló cobert, serà feta per aquells que realment paguen les construccions, la societat civil: seran les escoles esportives les que faran la inauguració del seu pavelló.

Esperem la col·laboració de tothom i desitgem que la legislatura que avui comencem puga veure fets realitat tots els somnis i la il·lusió que hi hem posat i que hi posarem.

Moltes gràcies!

Arxivat en: Activitat municipal, Compromís, Eleccions 2015, Eleccions locals, Municipal, Pedreguer, Plenaris

Comentaris

 1. josep mª costa costa diu:

  Un excel·lent discurs d´un alcalde de qui esperem el bo i millor (encara més) en aquesta legislatura.
  Felicitacions sobretot a Sergi, perquè, sens dubte ell és l´artífex d´aquesta victòria. No és pot negar aquesta evidència.
  Espere i desitge de tot cor que aquest govern serà un govern de tots i per a tots, per tota la nostra gent, mirant especialment les polítiques socials que inclouen les culturals en les que arrastrem en igualtat de gèneres i en molts altres temes grans dèficits històrics.
  Una abraçada, Josep Mª Costa

 2. josep mª costa costa diu:

  Felicitacions sobretot a Sergi, perquè, sens dubte ell és l´artífex d´aquesta victòria. No és pot negar aquesta evidència.
  Espere i desitge de tot cor que aquest govern serà un govern de tots i per a tots, per tota la nostra gent, mirant especialment les polítiques socials que inclouen les culturals en les que arrastrem en igualtat de gèneres i en molts altres temes grans dèficits històrics.
  Una abraçada, Josep Mª Costa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *