[comunicat de premsa]
El mateix ple va aprovar altra moció dels nacionalistes rebutjant les retallades en educació
Pedreguer, 1 d’octubre de 2010.
A la sessió plenària ordinària de Pedreguer del mes de setembre, el BLOC presentava una moció d’urgència amb una proposta per modificar la Llei de Sòl no Urbanitzable: basant-se en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, la proposta planteja a la Generalitat Valenciana rebaixar l’edificabilitat de les parcel·les en sòl no urbanitzable fins a 5000 m2 per a poder construir habitatges vinculats a explotació agrícola.
Se sol·licita a la Generalitat Valenciana la modificació de la Llei del Sòl no Urbanitzable a través de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, perquè rebaixe de 10.000 m2 a 5.000 m2 la superfície mínima per a poder construir un habitatge en sòl rústic no urbanitzable comú o el que seria el mateix, per a poder construir habitatges vinculats a explotació agrícola.
La raó de la urgència era que el termini per presentar esmenes acabava el mateix dia del ple (30 de setembre), i, segons el portaveu nacionalista, Sergi Ferrús, “només per casualitat el nostre grup va poder assabentar-se del tema gràcies a que Pego presentava esmenes i ho comunicava en premsa”.
L’Alcalde va argumentar que el seu grup no aprovaria la moció (finalment es va abstindre), tot criticant les formes del BLOC a l’hora de presentar-la, lamentant que no s’haguera informat a tots els grups amb temps i forma.
El portaveu nacionalista va explicar la precipitació dels esdeveniments i va considerar “lamentable que l’equip de govern no faça la seua feina, és a dir, governar, ja que crec que aquesta informació hauria d’haver-la esbrinat i treballat el PP, que és qui se suposa que governa a Pedreguer. El que seria vertaderament lamentable és que per culpa de la desídia dels nostres governants municipals, Pedreguer perdera aquesta oportunitat de solucionar un problema endèmic, per tal com estem al límit del termini i no sabem si arribarà a temps l’esmena”.
L’Alcalde va contestar que no sabia res i que un error el comet qualsevol. El BLOC, en canvi, aprofita aquestes declaracions per denunciar que “el senyor Alcalde no deuria dir coses que no són certes, ja que en la foto que s’adjunta es pot observar la seua presència a la reunió informativa sobre aquest assumpte que es va fer a Dénia en març d’aquest any”.
En l’altra moció que presentava el BLOC i que també es va aprovar amb el mateix resultat (tots els grups de l’oposició a favor i el PP abstenint-se), es rebutgen enèrgicament les retallades en educació que vol efectuar la Conselleria, i que suposen un atac frontal a la qualitat de l’ensenyament.
En la part expositiva de la moció, on es desgranen totes les mesures que la Conselleria està prenent en contra de la qualitat de l’ensenyament, es qualifica de lamentable el fet que “el govern valencià faça que el sistema educatiu pague les conseqüències de la crisi, sent la base del futur de la nostra societat, en compte de fer-ho en tantes altres despeses innecessàries, d’una productivitat més que dubtosa, com ara la política de grans esdeveniments, alguns dels quals (visita del Papa) ha servit per finançar trames delictives”, en referència a la trama Gürtel.
El PP va intentar argumentar la seua abstenció fent servir unes dades que comparaven les inversions de 1995 amb les de 2010: més professors, més inversió en valencià…; va fer menció de les inversions estatals en educació (2%) i de les que fa la Conselleria (35%); que la ràtio per aula està molt bé i que la mitja és d’uns 20 alumnes… En fi, va fer un retrat idíl·lic de l’educació al País Valencià.
Ferrús, per la seua banda, va rebatre les dades, dient que “evidentment s’ha fet molta inversió des de 1995… i que possiblement, si hagueren comptat des de 1980, encara eixirien més inversions: que potser l’Alcalde pense com el senyor Font de Mora, que diu que les carències que denunciem són “anècdotes” i que som uns “catastrofistes”, però el cert és que enguany, amb més alumnes, hi ha hagut un retall de més de mil professors; que s’han suprimit més del 60% dels programes d’atenció a la diversitat (segurament, si compara aquests programes amb els que hi havia a 1995, resultaria que ara han augmentat més del 100%… però és que aleshores no existien molts d’aquests programes!); que milers d’estudiants s’han quedat sense poder rebre ensenyament en valencià, a pesar d’haver-ho demanat…” Quant a la ràtio, va convidar l’Alcalde a passar-se pels centres del poble per observar que la ràtio que diu és bastant irreal. Per acabar, recordà a l’Alcalde que no es pot comparar la inversió estatal amb la de la Generalitat: “ja fa anys que tenim les competències en educació, i, per tant, és normal que el gruix de la inversió siga nostre… El que hauria de comparar és la inversió del País Valencià amb la de les altres comunitats i, aleshores, se n’adonaria que estem a la cua en inversió”.