La consellera Montón respon a les preguntes de Compromís sobre el centre de salut de Pedreguer

Tal com vam anunciar per ací, el passat 29 de setembre, Josep Nadal, diputat de COMPROMÍS a les Corts Valencianes, va presentar una sèrie de preguntes dirigides a Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, sobre les actuacions que la Conselleria té previst realitzar per tal d’aconseguir la construcció del nou centre mèdic de Pedreguer, pendent des de l’any 2000.

La setmana passada, finalment, vam rebre la resposta de la consellera Montón, datada a 9 de novembre. Montón assegura que actualment la Conselleria analitza en quina situació es troben les cinc concessions administratives de la xarxa assistencial valenciana, raó per la qual resulta prematur si els plans de les inversions de les empreses concessionàries seran modificats per incloure “noves infraestructures no contemplades inicialment en els plecs de clàusules administratives del contracte”, com és el cas del centre de salut de Pedreguer.

Pel que fa al cas particular de Marina Salud, assegura la consellera, “en este moment la conselleria no ha contractat amb l’empresa concessionària la construcció del centre de salut indicat”, cosa que no és obstacle perquè puga modificar-se el contracte amb la concessionària, de manera que se’n reestructure el pla d’inversions i puga dur-se a terme aquest equipament. En qualsevol cas, assenyala, aquesta qüestió s’analitzarà en les comissions mixtes de seguiment de les concessions, que es convocaran en les pròximes setmanes.

Des de COMPROMÍS PER PEDREGUER agraïm l’atenció de la consellera al cas concret del nostre poble (com ha demostrat amb la reunió del passat 30 de setembre o la inspecció realitzada a l’actual centre de salut) i la rapidesa en la resposta (de fet, a una pregunta semblant presentada l’estiu de 2012 no obtinguérem resposta de l’anterior conseller Manuel Llombart, del PP, fins 6 mesos més tard!!!!), que demostren un canvi significatiu en l’actitud de la Generalitat envers la problemàtica sanitària del nostre poble i la nostra comarca. Tanmateix, lamentem que la resposta de Carmen Montón no deixe clar si per part de la Conselleria existeix efectivament disposició a pressionar Marina Salud per a aconseguir la realització del nou centre sanitari de Pedreguer, o a assumir la construcció de l’equipament, atés que, segons reconeix la mateixa Montón en la seua resposta, aquesta infraestructura no està inclosa al plec de clàusules del contracte de la concessió a Marina Salud. Per això, mantenim la nostra intenció de tramitar l’esmena per tal que l’obra del centre de salut de Pedreguer siga inclosa al Pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2016.

Arxivat en: Centre Salut, Compromís, Sanitat, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *