[comunicat de premsa]

El col·lectiu del BLOC de Pedreguer vol manifestar el seu rebuig a les retallades de les ajudes públiques a les escoles de música aprovades pel Consell

Pedreguer, 2 de setembre de 2010.

En el conjunt del País Valencià aquestes retallades suposen una reducció superior al 50% en les subvencions i, per tant, posen en perill la continuïtat de moltes de les escoles de música o, en darrera instància, les aboquen a funcionar en precari.

En el cas de Pedreguer, l’Escola de Música Municipal rebé l’any passat 18.780,58 € mentre que enguany l’aportació de la Generalitat no arribarà als 10.000 € (9140,79 €). La retallada, doncs, ha estat d’un 51,3%, en la línia d’altres pobles de la comarca, i suposa un atac directe a l’Escola de Música i a la seua important tasca al servei dels pedreguers i les pedregueres. Cal dir que també s’ha vista afectat per aquesta política de retalls culturals el Grup de Danses de Pedreguer, que havia demanat subvencions per sufragar una actuació a Alemanya.

Sergi Ferrús, regidor del BLOC a l’Ajuntament de Pedreguer, ha afirmat que “aquesta retallada està fora de tota mesura i no té cap sentit”. Ferrús ha destacat que “el PP prefereix balafiar els diners en grans esdeveniments o publicitat en comptes de protegir i desenvolupar un dels fets culturals i formatius més importants d’aquest país com són les escoles i bandes de música”. “La retallada de les aportacions a escoles de música és només un exemple més de la mala gestió econòmica del PP al capdavant de la Generalitat, que ha portat a retallar també el finançament d’educació, sanitat i altres serveis públics”, ha afegit Ferrús. En aquest sentit, el portaveu nacionalista ha indicat que el BLOC ha presentat a l’Ajuntament, per al seu debat en el proper plenari, una moció de rebuig a les retallades en educació.

El regidor nacionalista ha recordat que al ple ordinari del 24 de juny ja va preguntar al regidor de cultura sobre els efectes que tindria per a l’Escola de Música de Pedreguer la brutal retallada; el regidor va contestar que no tenia constància dels retalls i que s’informaria del tema; a hores d’ara el senyor regidor no ha informat de res; per això, Ferrús voldria saber “quina és la postura de l’alcalde del nostre poble al respecte d’aquesta retallada” i ha exigit que “prenga les mesures corresponents per tal d’assegurar el correcte finançament i funcionament de l’Escola de Música Municipal”.