[comunicat de premsa, 27 de maig]

Assoleix el 18,45% dels vots, consolidant-se com a tercera força política a escassa distància de populars i socialistes

foto_phixr_phixr

Des del col·lectiu de Compromís per Pedreguer han qualificat d’històrics els resultats de les eleccions europees del passat diumenge. Efectivament, en arreplegar 459 dels vots emesos, i un percentatge del 18,45%, els nacionalistes no només han multiplicat per més de 4 el 4% assolit a les europees de 2009 i han aconseguit els millors resultats per a la coalició entre els municipis d’Alacant de més de 5.000 habitants, sinó que s’han situat en el millor resultat de la història de les votacions per al Parlament Europeu al municipi (només es van acostar l’any 1999, en què van assolir el 17%, un any en què el BLOC va guanyar l’Alcaldia de Pedreguer, amb Teresa Ballester, amb un 41% dels vots).

Aquests resultats també han significat una important reducció de les diferències entre Compromís i els dos partits majoritaris, ja que s’ha quedat a 4 punts del partit guanyador, el PP, i a escassos dos punts dels socialistes.

Aquests resultats encoratgen als membres de la coalició a Pedreguer per a treballar de valent durant aquest any que queda per les properes eleccions locals i autonòmiques. “No oblidem”, ha dit Sergi Ferrús, portaveu de Compromís a l’Ajuntament, “que a les municipals de 2011, el nostre grup va aconseguir el 17,43% dels vots, després d’haver tret un escàs 4,04% en les europees de 2009. Si seguim treballant com fins ara, els resultats l’any que ve poden ser històrics també”. Ferrús ha aprofitat l’avinentesa per felicitar aquelles forces que han vist augmentar significativament el suport ciutadà (“trencant amb l’estafa de la política del bipartidisme”), sobretot aquelles de nova creació, que, “al cap i a la fi, impulsen a nivell estatal els valors i el programa que ja representa Compromís al País Valencià, però sense el nivell de participació directa en la tria de candidats que tenim nosaltres ni la defensa directa dels interessos de valencianes i valencians que nosaltres sí que aportem”.

Des de Compromís per Pedreguer han volgut agrair a pedregueres i pedreguers que, en boca de Ferrús,”ens van donar de nou la seua confiança, i anime als molts veïns que ara mateix no troben cap opció política que els represente i opten per l’abstenció a acostar-se al nostre projecte polític, així com a electores i electors que van elegir opcions, l’oferta de les quals està ben coberta al País Valencià per la nostra coalició”.