Sessió plenària ordinària, 26 de febrer de 2009

A les 20,30, de manera puntual va començar la sessió, amb el següent desenvolupament:

1. Aprovació de l'acta anterior, 26 de gener de 2009. S'aprova per unanimitat
2. Donar compte de les resolucions d'alcaldia.
3. Pressa de possessió de te Regidora Carolina Artigues i lliurament de l'escut d'or.
4. Proposta del grup socialista de modificació de representants en òrgans col·legiats.
5. Donar compte de l'adscripció de Carolina Artigues a les Comissions Informatives.
6. Proposta de sol·licitud de préstec destinat a l'adquisició de solar al carrer Avenir. Es tracta d'un solar al costat del futur Espai Jove, a Maria López, pressupostat als Pressupostos amb una partida de 100.600 €. La intenció és deixar eixe espai lliure al voltant de l'esmentat espai. L'alternativa seria requalificar-lo per tal que el propietari puguera construir.

El nostre grup, respecte a aquest punt, va pensar que el tema ja era cridaner, per tal com el problema arrencava de les normes subsidiàries del 83, que en alguns aspectes van generar problemes a l'hora de qualificar el sòl i fins i tot a l'hora de parcel·lar els solars (de fet, recordem que el PAI Maria López, que van aprovar tots els grups excepte el nostre, presentava inclús solars que estaven a nom d'algú que no n'era el propietari); en aquest cas, els propietaris només van saber que el seu sòl no era urbanitzable (com el de la resta de solars de la zona) quan van intentar assabentar-se del tema per tal de construir i els van dir que no, que eixe sòl era espai lliure. Després que altres alternatives, com ara la permuta, no eren viables i, vist que a l'Ajuntament li interessa tindre eixe espai lliure d'edificacions, es creu convenient adquirir el solar.

El punt es va aprovar amb el vot afirmatiu de tots els grups excepte el dels socialistes, que van votar en contra. 

7. Sol·licitud de Secretari del Jutjat de Pau. S'aprova per unanimitat.

8. Aprovació del projecte d'ampliació del barranc de march en avda. Joan Carles I. S'aprova per unanimitat.

9. Proposta de SUMA sobre modificació de la compensació econòmica per la recaptació executiva. En comptes de quedar-se SUMA el 20% del que recapta, es quedaria entre un 5% i un 20%, segons trams. L'Ajuntament ingressaria més.

S'aprova per unanimitat. 

10. Proposta de modificació de l'ordenança del cementeri. Bàsicament es tracta de pujar el preu dels nínxols, aproximadament un 30% en el manteniment i quasi el doble en el preu dels nínxols. Òbviament els tres grups de l'oposició no podien donar suport a aquesta mesura i l'alcalde va decidir no passar a votació el punt, que va quedar damunt la taula.

11. Informes d'Alcaldia. Se'ns informa, com és habitual, de les subvencions demanades i concedides; això sí, com també és habitual, no se'ns informa d'aquelles no concedides.

També se'ns diu que les tres institucions implicades (Marina Salud, com executora del projecte, Conselleria i Ajuntament) estan entrant en contacte per tal de portar endavant el Centre de Salut… Ejem… 

12. Mocions, precs i preguntes. El nostre grup fa una pregunta relacionada amb aquest article:

El passat 30 d’octubre, en sessió plenària, la corporació municipal, per unanimitat, va decidir ratificar els següents acords: sol·licitar la inclusió de la col·locació de 25 contenidors soterrats dins del Pla Provincial de Cooperació de la Diputació d’Alacant; sol·licitar la concessió d’una subvenció de 171.182,39 € equivalents al 70% del cost de l’obra; i comprometre’s (exigència de la Diputació) a l’aportació municipal de 73.363,89 €, equivalents al 30% del cost de l’obra. El passat 22 de gener es va aprovar a la Diputació el Pla de Cooperació i el nostre poble no apareix enlloc. Existeix alguna raó objectiva per no concedir la subvenció? Ja suposem que serà per haver-se quedat sense pressuposto, però, quin criteri s'ha seguit per a no concedir-la a Pedreguer? Anava per ordre alfabètic? Per quantitat a subvencionar?

El senyor alcalde ens contesta que, veges tu, ens hem quedat en la "trastienda", que si algú renuncia (ejem…) entraríem nosaltres, que s'intentarà per altres costats, que si patatín, que si patatán…

Es van fer altres preguntes que podreu llegir quan ens passen l'acta de la sessió.

Mentrestant, que seguiu llegint-nos i a tenir salut. 

 

Arxivat en: Activitat municipal, Pedreguer, Plenaris

Comentaris

  1. Maria diu:

    Un dia com huí em fa pensar on està el sentit comú, el poble de Pedreguer fet un cúmul de rius perquè els carrers no tenen recollida d’aigües i l’alcalde gastant els diners en un espai de meditació. Ho vist els carrers? Els barrancs millor dit. Que no aneu a fer res. Ja pareixeu l’oposició “payudar”. Andrés s’ha burlat i seguirà fent-ho. Traeu la barca per eixir a l’exterior. Xe poble de Pedreguer, que no ho vegeu. Que no actuem? Que ens passa? Si no ens toca de prop no ens meregem. On està la solidaritat? Retrobarem la conciència de la colectivitat? Despertem, plou damunt mullat i és 3 de març de 2009, més de dos anys més ens esperen. Que el PP ens pille confesats. Encara ens passa poc.

  2. Retroenllaç: Sessió plenària ordinària, 30 de desembre de 2010… o de com arriben a ser d’embolicats els estatuts dels partits at Bloc Nacionalista Valencià de Pedreguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *